Over Yon-Ka

Onze kernwaarden

“Wij zijn gepassioneerd door planten en respecteren de natuur. Onze onderzoekers zijn nieuwsgierig en ruimdenkend. En onze producten moeten echte resultaten opleveren voor authentieke schoonheid op elke leeftijd.”

Catherine & Françoise Mühlethaler Yon-Ka oprichters

Het verhaal

Het verhaal achter Yon-Ka

Yon-Ka is een 100% Frans merk, opgericht in 1954 door de familie Mühlethaler, die gepassioneerd was door plantkunde.

Cécile, Ernest en Charles Mühlethaler richten Laboratoires Multaler op in 1954. Als pioniers op het gebied van aromatherapie en fytotherapie beschikten ze over een diepgaande voorouderlijke kennis die destijds slechts bij een paar andere wetenschappers, scheikundigen en artsen bekend was.

De familie Mühlethaler was aanvankelijk geïnteresseerd in de subtiele aroma's van planten en hun essentiële oliën gevuld met energie van de zon. Ze testen de verschillende reinigende, genezende en stemming veranderende eigenschappen op zichzelf en hun dierbaren. Hun eerste producten waren bedoeld voor medisch gebruik door fysiotherapeuten.

Tijdens hun onderzoek deden ze een belangrijke ontdekking toen ze Quintessence creëerden, een unieke combinatie van vijf essentiële oliën die de signatuur werd van hun fyto-aromatische merk.

Ingrediënten

Fundamentele elementen

Yon-Ka put uit onze meer dan 70 jaar baanbrekende expertise in fyto-aromatische huidverzorging om innovatieve actieve ingrediënten met bewezen werkzaamheid te formuleren met behulp van essentiële oliën, plantenextracten en fruit.

Ons professionele huidverzorgingsmerk, 100% Frans biedt producten die kunnen worden gebruikt in plaats van of als aanvulling op medisch-ethische technieken voor zichtbare duurzame resultaten die huid niet verergeren. 

Zo natuurlijk mogelijk

Samengesteld uit meer dan 92% natuurlijke ingrediënten, stuk voor stuk zorgvuldig geselecteerd en getest, geven onze 70 gezichts- en lichaamsverzorgingsproducten de voorkeur aan gecertificeerde biologische ingrediënten en veganistische en glutenvrijeformules. Momenteel: Gemiddeld is 92% van de ingrediënten in alle productlijnen natuurlijk, met een minimum van 95% natuurlijke ingrediënten in alle nieuwe producten. 24 biologische ingrediënten worden al gebruikt in 49 Yon-Ka producten. 62 Yon-Ka producten zijn veganistisch, wat neerkomt op 77% van onze catalogus 100% van onze formules zijn glutenvrij.

Selecteren en testen

We selecteren en testen onze ingrediënten zorgvuldig. Alle grondstoffen, met name etherische oliën die in onze formules worden gebruikt, worden zorgvuldig geselecteerd, geanalyseerd en getest op de zuiverste actieve ingrediënten en maximale veiligheid. Ze worden onderworpen aan tests die hun componenten nauwkeurig identificeren en hun conformiteit en veiligheid valideren:

Klinische doeltreffendheidstesten:
- Doeltreffendheid door middel van instrumentele metingen
- Doeltreffendheid door testen op celculturen en huidexplantaten
- Dermatologisch getest
- Open tests op professionele producten

Consumententesten:
Product werkzaamheid en sensorische aantrekkingskracht bevestigd door consumenten.
Yon-Ka producten worden gemaakt in Frankrijk. Ze zijn niet getest op dieren en voldoen aan een strikt formuleringscharter. Ze bevatten geen parabenen, aluminiumzouten, SLS, MIT of triclosan.

Onze favorieten etherische oliën

De producten van Yon-Ka maken gebruik van een belangrijke ontdekking: Quintessence, een exclusief complex van vijf essentiële oliën: lavendel, geranium, rozemarijn, cipres en tijm die een traktatie voor de zintuigen en een exclusieve formule vormen die de doeltreffendheid van de natuurlijke oliën versterkt. Quintessence is de wetenschappelijke basis waarop Cécile, Ernest en Charles Mühlethaler het merk in 1954 hebben opgericht. Een echte Yon-Ka schat, deze actieve synergie combineert dermatologische werkzaamheid met olfactorische en aromachologische voordelen om het algehele welzijn en evenwicht van elk persoon in elke levensfase te ondersteunen. 

Behandelingen

Multisensorische ervaring

Een Yon-Ka behandeling is een unieke, aromatische, holistische en gepersonaliseerde ervaring die een dermatologische effectiviteit combineert met krachtige multisensoriële voordelen.
En wanneer efficiëntie wordt gecombineerd met plezier, dan is het het hele wezen dat oplicht; de huid krijgt haar glans terug, tekenen van vermoeidheid vervagen, spanningen worden verminderd onder invloed van de massage en ontspannende of stimulerende etherische oliën van lavendel, zoete sinaasappel, rozemarijn, jasmijn en die van de Yon-Ka Quintessence.

“na een Yon-Ka behandeling voel ik me goed, en dat merk je”

Rituele ervaring

Opnieuw contact maken met jezelf en loslaten is de hele ervaring van een Yon-Ka gezichts- of lichaamsverzorgings reis.
Aromatisch en zintuiglijk, holistisch en gepersonaliseerd, elk huidverzorgingsritueel combineert de olfactorische handtekening van het merk. De actieve ingrediënten met bewezen effectiviteit en de vaardigheid van Yon-Ka gecertificeerde professionals.

Uw huid krijgt haar vitale energie en frisheid terug, uw spanningen verdwijnen, u voelt zich goed, in harmonie met uzelf en uw omgeving.

Gezichtsbehandelingen

De jeugdigheid van uw gezicht verlengen, oneffenheden, uitdroging, pigmentvlekken bestrijden, is vooral weten wat uw huid nodig heeft na een grondige schoonheidsdiagnose. Omdat uw huid als geen ander is. Het is gekoppeld aan uw omgeving, uw beroep, uw voedings-, emotionele en fysiologische balans. Elk Yon-Ka fyto-aromatisch product, elke specifieke techniek moet worden aangepast aan zijn gevoeligheid, of het nu gaat om een diepe reiniging, een hydraterende of intense regeneratiebehandeling, een oordeelkundig gedoseerde peeling.

Door middel van deze gepersonaliseerde gezichtsbehandeling, en ongeacht de tijd die u beschikbaar heeft, zal uw Yon-Ka schoonheidsspecialiste u een unieke aromatische en zintuiglijke ervaring geven met onmiddellijk zichtbare en langdurige effectiviteit. U bent ontspannen en krijgt nieuwe energie. Uw gezicht licht op. Uw teint is helderder. Uw functies zijn gladgestreken.

Lichaamsbehandelingen

Expert behandelingen gericht op afslanken, stevigheid of comfort en zachtheid behandelingen, elke Yon-Ka lichaamsbehandeling zorgt voor welzijn en resultaten. Voor zowel mannen als vrouwen begint het allemaal met een diepgaande vragenlijst om uw behoeften te begrijpen, samen met u de essentiële olie-synergie en gepersonaliseerde technieken te kiezen die bij u passen, waaronder:

de gepersonaliseerde exfoliërende scrub. Het elimineert dode cellen, bevordert de penetratie van actieve ingrediënten en versterkt zo de effectiviteit van de behandeling, om de verwijdering van gifstoffen, de gerichte technieken en actieve stoffen te bevorderen, om het figuur te verfijnen, de weefsels te verstevigen en de benen lichter te maken. Tot slot de aromatische Yon-Ka massage, een langverwacht moment om je spanningen los te laten, uw batterijen op te laden en uw heerlijke ontspanning en nieuwe energie te brengen. Hier bent u zowel nieuwe energie als ontspannen met een zachte, gehydrateerde huid!